Toolbox Corona en Banenafspraak

26-03-2020 811 keer bekeken 0 reacties

De verspreiding van het coronavirus en de beheersmaatregelen die genomen zijn om ons te beschermen, raken ons allemaal. Werkgevers zoeken manieren om hun mensen gezond en aan het werk en hun bedrijf draaiende te houden. Ook voor medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak zijn het verwarrende tijden.

Deze doelgroep is natuurlijk ontzettend breed en gevarieerd, maar omvat ook een kwetsbaarder deel van de arbeidsbevolking. Om hun werkgevers te ondersteunen met informatie over relevante wet- en regelgeving en over manieren van omgang en begeleiding, op de werkvloer en daarbuiten, heeft ‘Op naar de 100.000 banen’ deze toolbox ‘Corona en Banenafspraak’ opgezet.

 

Actueel overzicht algemeen geldende informatie

Er is al heel veel informatie beschikbaar. Voor algemeen geldende inlichtingen en een actueel overzicht van (nood)maatregelen die de regering heeft getroffen om werkgevers te ondersteunen, verwijzen we u naar het Coronaloket van de Kamer van Koophandel, opgezet in samenwerking met VNO-NCW en MKB-Nederland. Op de website van AWVN wordt ook een handzaam overzicht van relevante informatie gegeven. Vanzelfsprekend is ook de website van de Rijksoverheid een belangrijke bron van informatie.

De informatie op deze pagina is specifiek gericht op werkgevers van medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak. 

We blijven de ontwikkelingen volgen en zullen – mocht er vanuit bijvoorbeeld het ministerie van SZW nieuwe informatie komen – de toolbox voortdurend actualiseren. Vindt u het antwoord op uw vragen niet in deze toolbox of heeft u suggesties voor toevoegingen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via het vraagformulier. Wilt u ervaringen delen en ons en andere werkgevers laten weten welke oplossingen u heeft gevonden, gebruik dan het ervaringenmeldpunt.

De toolbox is tot stand gekomen met vriendelijke medewerking van het ministerie van SZW, de Kennisalliantie, FNV, Divosa en De Normaalste Zaak.

Bron: Opnaarde100000banen.nl

0  reacties

Cookie-instellingen