Albert Heijn maakt werk van banenafspraak in Flevoland

25-03-2020 953 keer bekeken 0 reacties

Regionaal Werkbedrijf Flevoland en Albert Heijn gaan belangrijke samenwerking aan.

Foto: Vlnr Onno Vermooten en Rik Meisters.

Tijdens de coronacrisis zijn het hele drukke tijden voor Albert Heijn. Toch kon Rick Meisters tijd vrijmaken om in Lelystad een belangrijke overeenkomst  te ondertekenen. Meisters is lead Inclusiviteit bij Ahold Delhaize en zet zich in voor de invulling van de participatiewet/ doelgroep banenafspraak binnen Albert Heijn. En dan nu ook in Flevoland. Op 12 maart zetten Meisters namens Ahold en Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) bestuurslid Onno Vermooten namens het RWF hun handtekening onder een bijzondere overeenkomst. De speciale samenwerking van de supermarktketen in Flevoland is erop gericht om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt eenvoudiger aan het werk te krijgen.

De feestelijke ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst bij Werkbedrijf Lelystad in aanwezigheid van vertegenwoordigers van RWF, UWV, gemeente Almere, Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt en Albert Heijn. 

Deze overeenkomst zorgt ervoor dat inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker kunnen instromen en helpt hen om de kans op duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt te vergroten

Over vijf jaar wil Albert Heijn in Nederland tweeduizend mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk hebben geholpen. Daarmee zal Albert Heijn – 850 vestigingen, honderdduizend medewerkers – dan in absolute aantallen de grootste sociale ondernemer van Nederland zijn. Om deze doelstelling te realiseren heeft de supermarktketen de vaart er flink in. Zo zijn in Arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam al ruim tweehonderd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. En elk jaar komen daar tientallen vacatures bij. Ook in Flevoland zijn de eerste krachten gestart. Op dit moment biedt Albert Heijn in Flevoland werk aan 10 mensen uit de doelgroep banenafspraak.

Door uniforme afspraken vast te leggen is het voor Albert Heijn eenvoudiger om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Meisters: “Daarbij richten wij ons niet op de beperking maar op wat de medewerker wél kan.”  Onno Vermooten toonde zich zeer verheugd met deze belangrijke stap, die het mogelijk maakt om meer mensen sneller aan het werk te krijgen. Vermooten: “Voor ons blijft werk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt van het allergrootste belang. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat zij makkelijker kunnen instromen en helpt hen om de kans op duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt te vergroten.”

De gemeenten in de arbeidsregio Flevoland geven subsidie en zorgen voor passende begeleiding in de vorm van een jobcoach. De gemeenten bieden ook de mogelijkheid dat Albert Heijn met interne jobcoaches werkt. Uniek aan deze overeenkomst is dat er nu voor de arbeidsregio Flevoland één procedure is voor alle aangesloten gemeenten. Hierdoor kunnen werkzoekenden eenvoudiger aan het werk geholpen worden en is de financiële afhandeling overal hetzelfde.

0  reacties

Cookie-instellingen