Werkgevers in het Zonnetje

19-03-2020 669 keer bekeken 0 reacties

19 maart was de Dag van de 1000 Voorbeelden. Ik heel het land zouden werkgevers die zich inspannen voor de Banenafspraak in het zonnetje worden gezet. Corona gooide roet in het eten. Maar het UWV Werkgeversservicepunt Flevoland bedacht een mooie actie om inclusieve werkgevers toch te bedanken.

Dit jaar zou de Dag van de 1000 Voorbeelden voor de vierde keer gehouden worden. De landelijke aftrap zou worden verricht door staatssecretaris Tamara van Ark, bij Werkbedrijf Lelystad in aanwezigheid van zo'n honderd werkgevers.

Op deze dag worden de schijnwerpers gezet op alle werkgevers in Nederland, die hun inclusieve sporen hebben verdiend

Deze feestelijke dag rond de voortgang van de Banenafspraak wordt georganiseerd door het project ‘Op naar de 100.000 banen’, een initiatief van de landelijke werkgeversverenigingen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland en het project ‘Op naar de 25.000 banen’, ondersteund door het ministerie van SZW. De #dagvande1000voorbeelden wordt altijd met activiteiten gevierd door talloze WSP’s, regionale werkgeversverenigingen en individuele werkgevers. Per jaar zetten duizenden nieuwe werkgevers hun deuren open voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit doen ze omdat het een meerwaarde is voor hun onderneming.

Op deze dag worden de schijnwerpers gezet op alle werkgevers in Nederland, die hun inclusieve sporen hebben verdiend en daarmee andere werkgevers kunnen inspireren. Als  het Coronavirus ons niet had overvallen. Bart van Zijl van het UWV Werkgeversservicepunt liet het er niet bij zitten en ontwierp een actuele graphic die naar werkgevers in Flevoland werd verzonden. Om het te bedanken voor hun inzet. 

In de video die speciaal voor deze dag was gemaakt voor vertoning bij Werkbedrijf Lelystad komen zes werkgevers en hun medewerkers aan het woord. Zes aansprekende voorbeelden van inclusief werkgeverschap in Flevoland! 

   

Cookie-instellingen