Eerste Praktijkverklaring Flevoland uitgereikt

01-03-2020 1241 keer bekeken 0 reacties

Emmeloorder David Kalashjan uit Armenië heeft de allereerste Praktijkverklaring in Flevoland van ROC Friese Poort Emmeloord/Urk bij zijn werkgever Suplacon plaatbewerking in Emmeloord ondertekend.

Een uniek moment, want het betreft een primeur voor de pilot Praktijkleren met de praktijkverklaring in het mbo. Deze leerweg biedt kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en draagt bij aan maatschappelijke participatie en economische groei. De proef wordt uitgevoerd in een intensief samenwerkingsverband met ROC Friese Poort en ROC van Flevoland, werkgevers, gemeente Noordoostpolder, gemeente Urk, UWV, WerkCorporatie en biedt betere kansen voor kwetsbare groepen werkzoekenden. 

Foto:  (Vlnr) Durk Bijma (Vestigingsdirecteur ROC Friese Poort), David Kalashjan (Praktijkverklaring ontvanger) en Peter Grutter (Voorman zetterij & verspaning Suplacon).

Leerweg Praktijkleren biedt kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wil en motivatie

David Kalashjan is een geschikte kandidaat voor de pilot. Wegens het nog niet volledig beheersen van de Nederlandse taal en de technische vaktermen voor plaatbewerker, was de kans op een diploma voor een BBL opleiding nog niet haalbaar. De ‘wil en de motivatie’ om te leren, was er daarentegen wel. Juist op dit punt is een innovatieve samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld.

Kansen op baan vergroten

Dankzij het vertrouwen van werkgever Suplacon heeft David in een jaar tijd ruim 1000 ervaringsuren kunnen opbouwen met de werkprocessen en competenties voor plaatwerker. Peter Grutter, voorman zetterij, is al jaren praktijkbegeleider binnen Suplacon: 'Op deze manier helpen we mensen de kansen op een baan te vergroten. De praktijkverklaring toont herkenbare basis werkprocessen, die bepalend zijn voor de keuze van een werkgever om iemand wel of niet aan te nemen. Wij vinden het super om een positieve bijdrage aan de maakindustrie te leveren.'

Bron: De Noordoostpolder

0  reacties

Cookie-instellingen