Participatiepenning naar Almere City FC

22-02-2020 2532 keer bekeken 0 reacties

Almere City FC is onderscheiden met de Flevopenning Participatie. Deze waardering voor excellente bijdragen aan de inclusieve arbeidsmarkt werd op het Flevopenningengala uitgereikt door Cedris-voorzitter Job Cohen en RWF-voorzitter de Almeerse wethouder Froukje de Jonge

Foto vlnr: Job Cohen, John Bes, Patrick Postuma en Froukje de Jonge. Foto: Wierd.

John Bes, de directeur van Almere City FC, viel zijn MVO-manager Patrick Postuma in de armen toen Job Cohen vrijdagavond 21 februari tijdens het drukbezochte Flevopenningen Ondernemersgala op Lelystad Airport de naam van de Almeerse voetbalclub noemde. Almere City FC was één van de zes genomineerden en kreeg de Flevopenning Participatie wegens de bijdrage die de club levert aan de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland. Vanuit haar maatschappelijke platform ‘Almere & the City’ worden er projecten georganiseerd waarbij inclusiviteit in brede zin een grote rol speelt. Daarbij worden bedrijven en instellingen in de omvangrijke businessclub in toenemende mate actief betrokken.

Het leveren van bijdragen aan de inclusieve arbeidsmarkt zit in de haarvaten van de organisatie doordat het een integraal onderdeel vormt van de filosofie en bedrijfsvoering van deze betaaldvoetbalclub. 

Al voordat de Participatiewet zijn intrede deed, was Almere City FC actief met het bieden van werk aan mensen die vanaf 2015 tot de doelgroepen van de Banenafspraak zouden gaan behoren. Het leveren van bijdragen aan de inclusieve arbeidsmarkt zit in de haarvaten van de organisatie doordat het een integraal onderdeel vormt van de filosofie en bedrijfsvoering van deze betaaldvoetbalclub.  Alle medewerkers vervullen hierin een rol. De spelers van de A-selectie van Almere City FC zijn projectleider én ‘dragers’ van verschillende maatschappelijke projecten. Ze zetten zich dagelijks concreet en onvoorwaardelijk in voor een leuker, gezonder en krachtiger Flevoland.

Naast het direct bieden van werk aan twee kandidaten uit de Banenafspraak die volledig zijn opgenomen in de organisatie, is Almere City FC ook actief bezig met het bieden van kansen voor (onder meer) de doelgroep Banenafspraak binnen het omvangrijke (zakelijke) netwerk van de vereniging.

Cookie-instellingen