Nominaties Participatiepenning 2020 bekend

12-12-2019 2211 keer bekeken 0 reacties

Zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor Participatiepenning 2020. De winnaar wordt op 21 februari tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala in Lelystad door participatieboegbeeld Job Cohen bekend gemaakt.

De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet/Banenafspraak zijn:  Almere City FC (Almere), Henderson Creative Living (Zeewolde);  Bureau LWPC (Dronten); Vlint (Lelystad); Cateringexpress de Prinsenhof (Noordoostpolder) en Verhoeff Foods Group (Urk).

Foto: Op 6 november feliciteerde de Almeerse wethouder Roelie Bosch Almere City directeur John Bes met de de nominatie. Vlnr: Patrick Postuma (MVO Almere City FC); Maarten Lelieveld (Manager Dienstverlening UWV; Roelie Bosch (wethouder Almere); John Bes (Directeur Almere City FC); Christian Wiedeman (Almere & the City), Joost de Wit (Werkgeversservice team gemeente Almere). 

 

Lustrum

De Participatiepenning wordt voor vijfde keer uitgereikt en heeft daarmee zijn eerste lustrum bereikt.  De onderscheiding wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). RWF is een actiegericht samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, UWV en gemeenten in de arbeidsregio Flevoland. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ werken de partijen intensief samen aan de realisatie van een inclusieve arbeidsmarktregio waarin niemand aan de kant staat.

Ruimte voor mensen met arbeidsbeperking

De afgelopen vijf jaar zijn de Flevolandse gemeenten er telkens in geslaagd om werkgevers te nomineren die buiten de gebaande paden durven te ondernemen. Met een sociale én ondernemende blik maken zij ruimte binnen hun bedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. De eerste onderscheiding ging in 2016 naar Daklapack Europe, gevolgd door: KFC Restaurant Lelystad (2017); Camera Nu (2018) en Isoniq (2019).

Jurytour

Op 15 januari zal de jury, bestaande uit de RWF-partners en de winnaar van 2019, een tour langs alle genomineerden houden. Alle genomineerde bedrijven worden dan bezocht en krijgen de gelegenheid om zich middels een pitch nader te presenteren. De jury neemt daarna een besluit welke tijdens het populaire Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen wordt bekendgemaakt.  Deze keer wordt het gala op 21 februari gehouden in de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport. Speciale gast is dit keer premier Mark Rutte. Hij zal de penning van de Topondernemer uitreiken. De winnaar van de Participatiepenning krijgt deze uit handen van Job Cohen, oud-politicus, voormalig burgemeester van Amsterdam en huidig voorzitter van Cedris, de branchevereniging van sociale werkbedrijven. 

 

0  reacties

Cookie-instellingen