Meet & Match blijkt schot in de roos

21-11-2019 2963 keer bekeken 0 reacties

Het banenevent Meet & Match dat onlangs in het provinciehuis Flevoland werd gehouden leverde voor de helft van de aanwezige werkzoekenden uit Banenafspraak werk bij de overheid of het onderwijs op.

Meet & Match was erop gericht om overheidsorganisaties te stimuleren meer kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te laten nemen. Van de 28 deelnemende kandidaten hebben er na Meet & Match dertien een baan gekregen bij één van de deelnemende overheid- en onderwijswerkgevers. Eén kandidaat is door bemiddeling bij een andere werkgever aan de slag gegaan.

Competenties en wensen

Erdal Ulger, UWV adviseur werkgeversdiensten, die samen met Sandra van der Plas, coördinator Participatiewet, het concept van Meet & Match heeft gerealiseerd is erg blij met dit resultaat: “Dit succes werd bereikt door eerst met de kandidaten kennis te maken en uit te gaan van hun mogelijkheden en niet de openstaande specifieke vacatures. Op basis van de kandidaat, zijn competenties en wensen, werd gekeken of er mogelijkheden waren. En dat werkt!”

Sandra van der Plas: “Bij de Provincie Flevoland hadden we dertien participatiemedewerkers in dienst. En nu hebben wij er inmiddels achttien!  Van de vijf nieuwe medewerkers komen er vier vanuit de Meet & Match.”

Erdal Ulger is al een aantal jaren contactpersoon bij Provincie Flevoland in het kader van de Banenafspraak. Hij werkt nauw samen met Werkbedrijf Lelystad om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden bij de Provincie. Ulger: “Het begon met functies als cateringmedewerker en schoonmaker, maar als snel breidde dit zich uit tot de diverse functies binnen verschillende afdelingen van Provincie Flevoland. Zo zijn er  bijvoorbeeld ook een bedrijfsjournalist, een IT medewerker en beleidsmedewerkers uit de Banenafspraak bij de Provincie in dienst.”

Mooie resultaten

Deze mooie resultaten en succes zijn bereikt door de bijzondere manier van selecteren van de kandidaten uit de banenafspraak, waarbij op basis van competenties en wensen van de kandidaat wordt gewerkt. De aanpak is samen met Flevoland Werkt! van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) verder uitgewerkt en op grotere schaal als Meet & Match samen met Rijkswaterstaat, Waterschap Flevoland, Werkbedrijf Lelystad en gemeente Almere verder vormgegeven. Het UWV heeft samen met Werkbedrijf Lelystad en gemeente Almere 28 kandidaten kunnen selecteren met minimaal opleidingsniveau MBO-niveau 3 of hoger.  Op 11 juni waren er negen overheids- en onderwijswerkgevers uit de regio Flevoland aanwezig op de Meet & Match. Dat waren: Provincie Flevoland; Rijkswaterstaat; Waterschap Zuiderzeeland; Gemeente Almere; Gemeente Lelystad; Floriade; Penitentiaire Inrichting Lelystad; ROC van Flevoland en SKO Flevoland en Veluwe.

Unieke aanpak

Erdal Ulger: “Deze unieke aanpak, in combinatie met een goede voorbereiding van de kandidaten, werkgevers die openstaan voor deze werkzoekenden uit de doelgroep en de huiselijke sfeer in het Provinciehuis zijn een schot in de roos. Uiteindelijk heeft deze vernieuwende aanpak ertoe geleid dat deze Meet & Match succesvoller kon worden afgesloten dan traditioneel georganiseerde banenevents.” 

“Al met al is een hartstikke mooie resultaat bereikt met deze Meet & Match, die zeker voor herhaling vatbaar is!”, zegt Sandra van der Plas tot besluit.

    

0  reacties

Cookie-instellingen