Krapte arbeidsmarkt biedt mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

04-11-2019 2372 keer bekeken 0 reacties

​​​​​​​Almere loopt voorop bij het creëren van zogenoemde beschutte werkplaatsen. Als enige gemeente in Nederland heeft Almere dit jaar de opgave behaald en meer van speciale werkplekken gerealiseerd dan was gepland.

Al dit voorjaar waren er meer dan 70 deelnemers geholpen aan een betaalde beschutte baan. Dat zei de Almeerse wethouder en voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf (RWF) Jerzy Soetekouw na afloop van de  UWV-presentatie van de Regio in Beeld 2019  arbeidsmarktcijfers van Flevoland.

 

De presentatie werd 30 oktober 2019 gehouden in de Business Club in het Yanmar-stadion van Almere City FC. Zo’n veertig werkgevers en professionals uit het sociale werkveld woonden de jaarlijkse presentatie van UWV bij. Arbeidsmarktadviseur bij UWV Jeroen Schuil nam de resultaten op informatieve wijze door. De rode draad in het rapport is dat de arbeidsmarkt voorlopige krap blijft. Het is belangrijk dat werkzoekenden nu duurzaam werk vinden en daarbij indien nodig geholpen worden.

Anders kijken

Na de presentatie van Regio in Beeld 2019 sloeg Michelle Janssen, Adviseur Werkgeversdiensten bij UWV, een brug naar de praktijk. Zij wees op de veranderingen die gaande zijn op de arbeidsmarkt, waarbij het steeds moeilijker wordt om vacatures te vervullen. Door traditionele wervingscriteria minder zwaar te laten wegen en anders te kijken naar de mogelijkheden van kandidaten in termen van hun vaardigheden, kunnen er meer mensen aan de slag.

 

Michelle Janssen sloeg een brug naar de praktijk: meer mensen

aan de slag door anders te kijken naar de werving.

 

Hannie van Loon, regiomanager UWV Flevoland, die een vraaggesprek met wethouder Jerzy Soetekouw en Almere City FC manager John Bes leidde haakte daarop in: ’Zijn er wegens de krapte op de arbeidsmarkt juist nu kansen voor mensen met een afstand tot die arbeidsmarkt?’, wilde zij weten. “Ja”, antwoordde Jerzy Soetekouw “er is nog veel onbenut arbeidspotentieel. Wil je dit potentieel inzetten, dan moeten we wel anders met de vaardigheden van de kandidaten omgaan. Dus niet kijken naar wat zij niet kunnen, maar juist ontdekken waar zij goed in zijn.”  Onder het motto ‘Anders kijken, anders doen’ spoort UWV werkgevers aan anders naar openstaande functies te kijken, meer dan voorheen vanuit het oogpunt van werkzoekenden. Daarin past bijvoorbeeld ook de ‘Open Hiring’-aanpak, waarbij mensen worden aangenomen zonder sollicitatiegesprek, en zonder diploma-check, direct vanaf een wachtlijst.

 

  UWV regiomanager Hannie van Loon leidde het vraaggesprek

met Jerzy Soetekouw (midden) en John Bes.

 

Extra hulp

Ondanks de inzet en vernieuwingen, zullen er echter altijd mensen zijn die extra hulp nodig hebben. Voor mensen die niet zelfstandig kunnen werken en die wegens een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking goede begeleiding nodig hebben zijn er de beschutte werkplekken. “Door intensief samen te werken met het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en zorgaanbieders realiseerde Almere al meer dan zeventig beschutte banen”, zei Jerzy Soetekouw, die erop wees dat in 2015 dat aantal nog slechts vijftien bedroeg.

Meerwaarde

‘Komt dat doordat er nu ook anders aangekeken wordt tegen de maatschappelijke meerwaarde?’, wilde Hannie van Loon weten. Volgens John Bes is dat zeker het geval: “MVO speelt een belangrijke rol bij Almere City en we dragen dat ook uit naar onze business clubleden, sponsors en supporters. Wij doen dat onder het motto Almere & the City en richten ons daarmee met waardevolle projecten op eenzamen, etnische groeperingen en scholieren.”

Academy

Die projecten worden door het lokale Almeerse bedrijfsleven die zich aan Almere City FC hebben verbonden omarmt en vormen tezamen een stevige basis voor inclusiviteit wat een positieve uitstraling heeft op de arbeidsmarkt. Als voorbeeld noemde Bes de Inspiration Academy die speciaal in het leven is geroepen om Almeerse werkzoekenden te enthousiasmeren voor werken in de IT en hen te helpen achter hun verborgen talenten te komen. Op 11 november wordt de Inspiration Academy voor de tweede keer gehouden. “De eerste keer leverde de Academy bij het IT-er Ultimum maar liefst zes succesvolle matches op!”, zei een trotse John Bes.

Na afloop van de bijeenkomst ondertekenden Jerzy

Soetekouw en Hannie van Loon namens RWF en UWV

het rapport Regio in Beeld

 

14 november: AlmereWerkt!

De bijeenkomst bij Almere City FC krijgt op 14 november een vervolg als het ‘Almere Werkt!- banenevent wordt gehouden. Bij gastheer Hogeschool Windesheim Flevoland in Almere organiseert Baangericht, de samenwerking van gemeente Almere, UWV en uitzendorganisatie Randstad, samen met Flevoland Werkt! een werkevent voor zo’n veertig werkgevers. Zij zullen kennismaken met een flink aantal kandidaten bijvoorbeeld uit de banenafspraak of zonder startkwalificatie. Het bijzondere is dat de rollen omgekeerd zijn: niet de kandidaten gaan solliciteren, maar de werkgevers melden zich bij de kandidaten geheel volgens het nieuwe mantra ‘Anders denken, anders doen’.      

0  reacties

Cookie-instellingen