Banenpoort druk bezocht

26-09-2019 1968 keer bekeken 0 reacties

Het Banenpoort werkevent in Emmeloord trok ruim vijfhonderd bezoekers. Op het event bij ROC Friesepoort boden vijftig werkgevers ruim tweehonderd banen aan. Voor werken in de zorg en techniek bestond veel belangstelling.

Woensdag 25 september was het de eerste keer in Emmeloord dat werkzoekenden uit zowel Noordoostpolder als van Urk terecht konden op één groots en breed gedragen werkevent. Niet alleen de WerkCorporatie en UWV bundelden hun krachten. Maar ook de gemeente Noordoostpolder en gemeente Urk, de BAN, de OVG, ROC Friese Poort en Flevoland Werkt! zetten hun schouders eronder.  Het event stond open voor iedereen die graag in de buurt aan de slag gaat.

    

Met vijftig bedrijven was Banenpoort zeer druk bezet. En dat was aan het bezoekersaantal ook te zien. Henk Pals, Voorzitter van Bedrijven Actief Noordoostpolder (BAN) zei "We beschikken in de Polder over veel bedrijvigheid en talent. Het is belangrijk dit talent kansen te bieden zich verder te ontwikkelen en het bedrijfsleven van dit talent te laten profiteren." Hij zei dat de juiste match van groot belang is en dat een evenement als Banenpoort een prima middel is om dat te faciliteren.

Werkgevers: Kijk vooral naar de de talenten en selecteer op de speciale kwaliteiten van de kandidaten.

In zijn openingswoord zei wethouder Hans Wijnants van Noordoostpolder dat er nog nooit zo'n groot event voor werkgevers en werkzoekenden in Noordoostpolder is geweest. Hij moedigde de aanwezige werkgevers aan om vooral naar de kwaliteiten en vaardigheden van de werkzoekenden te kijken: "En vergeet dat CV nou eens! Kijk vooral naar de de talenten en selecteer op de speciale kwaliteiten van de kandidaten", zo luidde zijn boodschap.

Of het geholpen heeft zal de komende tijd duidelijk worden, wanneer de vervolgsgesprekken in de vele sollicitatieprocedures worden gehouden. Met zo'n grote opkomst, zal het aantal succesvolle matches vermoedelijk navenant zijn.

 

0  reacties

Cookie-instellingen