Made in Flevoland!

19-09-2019 2249 keer bekeken 0 reacties

Het project 'Toekomst in de Techniek' om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan gaat halverwege november van start.

De gemeente Dronten start samen met het UWV en diverse werkgevers een project om bedrijven in de techniek aan geschoold personeel te helpen. De partijen slaan bij het project 'Toekomst in de Techniek' de handen ineen om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan te helpen. Het project heeft al eerder succesvol gelopen in Noordoostpolder.

Werkgevers in diverse technische sectoren hebben moeite om aan geschikt personeel te komen. De partijen hopen met het project twee vliegen in één klap te slaan waarbij de werkgever geschikt personeel vindt en langdurig werkzoekenden een baan krijgen.

In een interview op Omroep Flevoland zegt projectleider Suze Teunissen dat werkzoekenden die interesse hebben in een baan in de techniek zich voor het project aanmelden. "Dan komt er eerst een kennismakingsdag en kunnen de kandidaten meelopen met de bedrijven om te kijken of er een bedrijf bij zit dat bij ze past ", zegt zij.  "Daarna start een leerwerktraject van acht weken". Het ROC zal in nauw contact met de betreffende werkgever een technische basisopleiding bieden die aansluit op de openstaande vacature . "Zo krijgt de ondernemer personeel dat op maat is opgeleid", aldus Teunissen op Omroep Flevoland. 

Negen ondernemers uit Dronten en Lelystad hebben onlangs een informatiebijeenkomst over het project bijgewoond. Eén van de werkgevers die meedoet is Van Werven kunststofrecycling in Biddinghuizen. "We hebben al een soortgelijk project lopen in België en dat loopt goed", zegt Tonnie Hovenga van Van Werven. "Het is lastig om schoolverlaters binnen te halen. En via dit project kunnen we ook bij opleiders aangeven waar wij als bedrijf specifiek behoefte aan hebben." Tonnie Hovenga is er van overtuigd dat het project zijn bedrijf aan gemotiveerd personeel zal helpen. "Het gaat niet vanzelf. Je zult er moeite voor moeten doen. Maar als je mensen begrijpt en respecteert, dan heb ik er vertrouwen in dat het lukt''.

 

Cookie-instellingen