Van Ark wil vereenvoudiging van Banenafspraak

29-08-2019 1737 keer bekeken 0 reacties

De doelstelling van de banenafspraak om eind dit jaar 55.000 extra banen te realiseren, acht staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) haalbaar. Wel wil ze het systeem vereenvoudigen. Dit meldt Binnenlandsbestuur.

Vereenvoudiging

In gesprekken die Van Ark met verschillende partners voerde over de afspraak om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen, gaven de partners aan dat ze de huidige werkwijze complex vinden en dat het leidt tot administratieve lasten. De staatssecretaris wil daarom het systeem anders vormgeven. ‘Doel van de vereenvoudiging is om het mogelijk te maken dat ook op de lange termijn de extra banen voor de doelgroep banenafspraak er kunnen komen.’ In juli kondigde Van Ark al aan met een wetsvoorstel voor de vereenvoudiging te Komen. De verwachting is dat dit voorstel in het najaar van 2019 naar de Tweede Kamer gaat.

Werkgevers gemotiveerd

Eind juli meldde het UWV dat er sinds de nulmeting in 2012 51.978 banen zijn gecreëerd, terwijl de doelstelling voor eind dit jaar op 55.000 staat. Van Ark schrijft nu dat er uit het hele land signalen komen dat werkgevers gemotiveerd zijn om mensen met een beperking kansen te geven.  Van Ark: 'Werkgevers kunnen door de vereenvoudiging van de wet veel meer gaan samenwerken om banen te realiseren, tussen en binnen sectoren en tussen en binnen regio’s. Ik vertrouw erop dat alle werkgevers, en met name ook die in de overheidssector, hier volop gebruik van gaan maken. Uit mijn gesprekken met werkgevers hoor ik dat zij heel erg gemotiveerd zijn om tot een inclusieve arbeidsmarkt te komen.'

 

0  reacties

Cookie-instellingen