Saver: Als werkgever moeten we echte banen realiseren

22-08-2019 811 keer bekeken 0 reacties

Als directeur van Saver NV én winnaar van de Groene Pluim 2016 staat bij Wil van Leijsen het MVO-gedachtegoed op het netvlies gebrand. Met veel aandacht voor het zorgen voor fatsoenlijke banen en economische groei.

Wil: “Zoveel mogelijk mensen aan het werk, dat is het streven. Maar ik weet dat er mensen zijn die achterblijven in de snelheid van deze samenleving. Daar zijn verschillende redenen voor. Daarom het is belangrijk dat deze groep in de picture blijft bij bijvoorbeeld gemeenten en dat ze werken in een beschutte werkomgeving.”

Op weg naar een echte baan
Nu hebben we te maken met een overheid die op allerlei manieren probeert mensen aan de slag te krijgen. Wil: “Omdat Saver een overheids-nv is en we diensten uitvoeren voor gemeenten en het bedrijfsleven, is het logisch dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen.” Veel van deze mensen kunnen met een extra zetje verder komen. “Daarom moeten we als werkgever, via instroom, doorstroom en uitstroom deze mensen aan echte banen helpen. Dan spreken we de mensen aan op eigen kunnen en we helpen ze aan een stijging van hun persoonlijke welzijn en welvaart. Het is natuurlijk mooi als meer werkgevers zelf echte banen realiseren die geschikt zijn voor de betreffende doelgroep. Dat levert mooie succesverhalen op, zeker als de match er is tussen willen en kunnen.”

Bron: Opnaarde100000.nl

Lees hier het hele interview.

0  reacties

Cookie-instellingen