Zeventien 50+ vonden baan op duo-event Vijftig & Vaardig

18-07-2019 1325 keer bekeken 0 reacties

Op 18 april jl. organiseerde de gemeente Dronten in samenwerking met het UWV, Werkbedrijf Lelystad, Gemeente Noordoostpolder, Impact en gemeente Kampen Vijftig & Vaardig, het Banenevent voor de doelgroep 50+. Tot dusver hebben zeventien werkzoekenden een baan gevonden.

Op 18 april jl. organiseerde de gemeente Dronten in samenwerking met het UWV, Werkbedrijf Lelystad, Gemeente Noordoostpolder, Impact en gemeente Kampen een Banenevent voor de doelgroep 50+.

Zowel werkgevers als werkzoekenden werden in de weken voorafgaand aan het event voorbereid met een seminar en workshop.  Gemeente Dronten heeft in het kader van de regionale samenwerking aangegeven te gaan “pionieren” met een vernieuwende aanpak, waar het gaat om de organisatie van dergelijke events. Onderdeel van de aanpak is de uitkomsten gedurende 6 maanden te blijven monitoren en proactief op te blijven handelen. Daarnaast worden de resultaten, zowel kwalitatief als kwantitatief, gedeeld met de regiogemeenten en UWV in de overleggen van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) op alle niveaus; MT, Beleid en Bestuurlijk.

De gemeenten Almere, Rotterdam, Enschede en Nijmegen hebben inmiddels al laten weten een afspraak te willen maken om meer te weten te komen over de aanpak.

Vernieuwend aan het event was het weglaten van het CV en het in plaats daarvan gebruiken van visitekaartjes. Tijdens het Banenevent kregen de werkzoekenden een prominente plek in het midden van de zaal en waren het de werkgevers die op ze af moesten stappen (het omgekeerde gesprek). Dit stimuleerde het échte gesprek, zonder CV en zo open mogelijk.

Vernieuwend aan het event was het weglaten van het CV en het in plaats daarvan gebruiken van visitekaartjes.

Tijdens het event werden werkzoekenden daarnaast uitgenodigd om in gesprek te gaan met ons regionale MT (Monique van Esterik, Jan-Willem Schmidt, Maarten Leliefeld- UWV) en beleidsmedewerker (Simone Corjanus) over hun werkloosheid en de dienstverlening van UWV en gemeente. Dit leverde veel waardevolle informatie op, waar concrete acties op volgen op lokaal en regionaal gebied.

Daarnaast was het voor het eerst dat we voorafgaand aan het event tijdens een Seminar uitgebreid in gesprek zijn geweest met werkgevers, die zich wilden aanmelden voor het Banenevent. Hoe kom je toch aan personeel op deze krappe arbeidsmarkt? Wat kun je anders doen als je werft & selecteert? Zijn alle eisen in je vacaturetekst wel echt zo belangrijk? En sluit je daarmee geen mensen uit die juist heel goed kunnen passen wanneer je dit loslaat? Welke zaken kom je tegen als werkgever wanneer je een 50+’er spreekt en in dienst neemt?

De werkzoekenden hebben een workshop aangeboden gekregen waarin aandacht was voor het solliciteren zonder CV, het loslaten van het oude en open staan voor het nieuwe op de arbeidsmarkt. Wat kan ik met mijn kwaliteiten en vaardigheden? Welke banen zijn er nu en welke kansen heb ik?

 

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen