RWF neemt afscheid van Martine Schuijer

25-06-2019 2492 keer bekeken 0 reacties

Martine Schuijer heeft afscheid genomen van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Zij was namens VNO-NCW Midden en MKB Nederland vanaf het eerste uur in 2015 betrokken bij de regionale samenwerking.

Op 21 juni nam het RWF-bestuur afscheid van Martine. Dat gebeurde op een bijzondere locatie: de Bataviawerf in Lelystad. In de Commandeurskamer op de 2e verdieping van het hoofdgebouw riep dat herinneringen op aan de Gouden Eeuw, toen de VOC de wereldzeeën bevoer en heer en meester was in de handel met de Oost. Het was de tijd van de grote namen: zoals Jan Pieterszoon Coen. De stichter van Batavia die de geschiedenisboeken is ingegaan als één van de bekendste VOC-mannen. Hij was een briljant koopman een groot bestuurder. RWF-voorzitter Jerzy Soetekouw sprak bij het afscheidswoord over Coen, die hij een visionair noemde, die heldere doelen had en iedereen achter zijn plannen kreeg. Soetekouw: “Dat is een eigenschap die ook op Martine van toepassing is. Richting geven, focus houden en op koers blijven. Zoals een stuurman of beter stuurvrouw betaamd.”

Soetekouw die zich door de bijzondere ambiance liet inspireren noemde het samenwerken aan de stip op de horizon, de heldere navigatiekaders wat betreft het doel en het laveren langs de verschillende belangen: “Martine hield altjd rekening met stroom en deviatie, strak aan de wind en soms ook comfortabel plat voor de wind!  Maar met frisse bries of in stormachtig weer; Martine hield ons RWF-schip op koers en altijd op het doel af.  Als kapitein kun je jezelf geen betere roerganger bedenken!”

dank voor je grote ingezet en passie voor de inclusieve arbeidsmarkt, jammer dat je ons gaat verlaten we zullen jouw inspiratie gaan missen, maar wat goed dat je nu op nationaal niveau je talenten kunt inzetten om uiteindelijk het doel van de inclusieve arbeidsmarkt te realiseren

Soetekouw noemde het een eer om met Martine Schuijer het afgelopen jaar hebben mogen  werken: “ik spreek namens al onze collega’s die van het moment van afvaart nu alweer vier jaar geleden bij jou aan boord waren: dank voor je grote ingezet en passie voor de inclusieve arbeidsmarkt, jammer dat je ons gaat verlaten we zullen jouw inspiratie gaan missen, maar wat goed dat je nu op nationaal niveau je talenten kunt inzetten om uiteindelijk het doel van de inclusieve arbeidsmarkt te realiseren.  Geen definitief tabeé, gelukkig, maar wel een welgemeend tot ziens! In Flevoland ben en blijf je van harte welkom!” Als aandenken kreeg Martine Schuijer een bijzonder schilderij met haarzelf als kapitein op de woelige baren, met aan de basis een cartoon van elk van haar collega’s. Zichtbaar geraakt, bedankte Martine Schuijer de bestuursleden van het RWF voor hun collegiale inzet de afgelopen vier jaren, een ervaring die zij meeneemt naar Den Haag.

 Martine Schuijer gaat zich bij de landelijke werkgeversverenigingen (VNO-NCW en MKB-Nederland) bezighouden met een veelheid van initiatieven op het gebied van de inclusieve arbeidsmarkt waaronder het 100.000 banenproject.

0  reacties

Cookie-instellingen