Succesvolle Haringparty 2019

24-06-2019 1310 keer bekeken 0 reacties

Gemeten naar het aantal bezoekers die op 21 juni naar de Bataviawerf waren gekomen was de Flevolandse Haringparty 2019 een uitstekend evenement. Kijken we naar de vele onderlinge contacten dan kan het traditionele netwerkevenement zelfs zeer succesvol worden genoemd.

Foto: Hein Coenen (rechts) en Jerzy Soetekouw.

Ruim tweehonderd werkgevers, ondernemers en bestuurders waren onder zomerse omstandigheden naar de Bataviawerf gekomen om rond het centrale thema van de Banenafspraak te netwerken en van lekker Hollandse Nieuwe Haring te genieten. Het was alweer voor de vierde keer dat de Stichting Flevopenningen de jaarlijkse Flevolandse Haringparty organiseerde en ook de vierde keer dat het Regionaal Werkbedrijf Flevoland/Flevoland Werkt! als één van de hoofdsponsors optrad. RWF-voorzitter Jerzy Soetekouw sprak de genodigden toe: “Als voorzitter zet ik me samen met het RWF in voor een inclusieve arbeidsmarkt in de regio. We gaan voor een provincie waarin iedereen werk kan maken van zijn talent. Een samenleving waarin het accent ligt op wat je wél kan, in plaats van op wat je niet kunt. Een arbeidsmarkt waarin iedereen mee kan doen naar vermogen.” Soetekouw benadrukte dat het in Flevoland goed gaat met de banenafspraak. “Dankzij de inspanningen van Flevolandse werkgevers het UWV, de vakbonden, het onderwijs, werkgeversorganisaties en de gemeenten, realiseert de provincie 140%(!) van het aantal gevraagde banen voor Flevolanders met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Dankzij de inspanningen van Flevolandse werkgevers het UWV, de vakbonden, het onderwijs, werkgeversorganisaties en de gemeenten, realiseert de provincie 140%(!) van het aantal gevraagde banen voor Flevolanders met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor wie weten wil hoe dat wordt gerealiseerd produceert Flevoland Werkt! de komende maanden een serie artikelen onder de titel ‘De Aanpak van…’  Op de Haringparty overhandigde Soetekouw het eerste exemplaar van de “Aanpak van Urk”. Een artikel over het geheim achter het succes van Urk. Hein Coenen, die dit jaar onderscheiden werd met de Participatie Flevopenning is actief inclusief ambassadeur en nam het eerste exemplaar van ‘De Aanpak van Urk’ uit handen van Jerzy Soetekouw in ontvangst.  Coenen’s boodschap over de banenafspraak aan de aanwezige werkgevers was helder en duidelijk: “behandel anderen zoals je zelf behandeld wil worden Heb uw naaste lief als uzelf”, hetgeen met instemming door het publiek werd ontvangen.

0  reacties

Cookie-instellingen