Met zorg naar werk

12-06-2019 1884 keer bekeken 0 reacties

Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben het nog moeilijker op de arbeidsmarkt dan andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van het Flevolandse werkveld GGZ en W&I kwamen 70 professionals op 4 juni bijeen om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

De bijeenkomst in congrescentrum de Pijler in Lelystad was het vervolg op de medewerkersbijeenkomst van 5 mei vorig jaar, waarvan de evaluatie uitwees dat er behoefte is aan verdieping op dit onderwerp.

Nu worden de volgende stappen gezet om ‘Met Zorg Naar Werk’ gezamenlijk verder vorm te geven, zodat mensen met psychische klachten en een werkwens aan werk geholpen kunnen worden.

        Frits Liefferink, directeur bedrijfsvoering Flevoland van GGz Centraal trapte de druk bezochte bijenkomst af met een inleiding over de uitdagingen waar we voor staan en hoe de samenwerkende partijen samen kunnen optrekken en elkaars expertise kunnen gebruiken om mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk te begeleiden. Na Liefferink kwamen UWV Arbeidsdeskundige Adri Bouterse en Projectleider 'Meer werkgeversfocus op mensen met een psychische kwetsbaarheid Zuid-Kennemerland & IJmond' Peter Don aan het woord met presentaties over respectievelijk een aansprekend praktijkvoorbeeld en de werkgeversfocus als het gaat om mensen met een psychische kwetsbaarheid.  Vervolgens waren er twee rondes met vier workshops, over het wederzijdse begrip GGZ/W&I, succesvolle IPS-trajecten, ervaringen en tips & trucs vanuit het werkgeversperspectief en casuïstiek van Met zorg naar werk.

Creatiefondernemer Frank Los was de gehele bijeenkomst aanwezig om uiteindelijk een getekende samenvatting aan het gezelschap te presenteren. Hij heeft tenslotte een en ander verwerkt in een informatief schilderij waar de bijeenkomst volgens hem over ging. In inderstaande video neemt hij ons mee op reis door zijn schilderij.

0  reacties

Cookie-instellingen