Vijftig & Vaardig in Dronten druk bezocht

18-04-2019 2015 keer bekeken 0 reacties

Op 18 april werd in de Rede in Dronten het Vijftig & Vaardig banenevent gehouden speciaal voor 50+ werkzoekenden. Zo'n zeventig 50-plussers maakten van de uitnodiging gebruik; zij maakten kennis met 28 werkgevers.

De gemeente Dronten zet zich samen met partners extra in voor de 50+ werkzoekenden in de regio. Dit keer pakten ze het anders aan dan traditioneel. Het werd een Duo Event, met een seminar voor werkgevers op 4 april onder de titel "De Kroon op uw Werk!"  Dit seminar was bedoeld om werkgevers maximale resultaat uit het gesprek met de 50+ doelgroep te laten halen. Er werd gediscussieerd onder meer over wat er in deze groep en over welke bedrijven er zijn succesvol in het aannemen van 50-plussers en waarom? 

Het gaat om de persoon, niet om het CV

"Op deze manier willen we met elkaar de kans op de match vergroten en de verbinding met elkaar verstevigen" zei Suze Teunissen, die samen met Paul Kanis dit event heeft geïnitieerd. De beide Adviseurs Arbeidsmarkt van de gemeente Dronten wilden een inspirerende, vernieuwende en realistische aanpak om uiteindelijk het échte gesprek aan te gaan. Want waar gaat die match nu eigenlijk over? Zij schroomden niet om de matches zónder cv te laten plaatsvinden. "Het gaat op de persoon", zei Paul "niet om het CV."

Dat was voor de werkgevers ook wel even wennen. Ze werden gemengd met de werkzoekenden en moesten dus nu zelf solliciteren bij de kandidaten. De rollen waren omgekeerd. En het werkte, getuige de vele positieve reacties van werkgevers. Zo vertelde de HR-functionaris van Walibi dat er al vier concrete matches tijdens het event tot stand waren gekomen.

Een ander onderdeel van het programma waren een viertal ronde tafeldiscussies. Telkens acht tot tien 50-plussers gingen onder leiding van een professional van UWV of de gemeente Dronten in discussie. Ze deden dat over een actueel thema zoals 'Van de overheid heb ik andere hulp nodig bij het vinden van werk, dan ik tot nu toe heb gekregen'. Het leverde pittige discussies op die de professionals ook eye-openers waren.

"Dit is voor herhaling vatbaar", zei Suze aan het eind van het event. "We gaan nu de resultaten verwerken en ik hoop hierover spoedig te kunnen rapporteren." In ieder geval heeft Vijftig & Vaardig aangetoond dat de andere manier van matchen voor de werkgevers en de 50-plussers heeft gewerkt.  Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

0  reacties

Cookie-instellingen