Isoniq van Urk krijgt Participatiepenning 2019

14-04-2019 1497 keer bekeken 0 reacties

Tijdens het Flevopenningen Gala 2019 dat op 12 april bij de Duits-Nederlandse Windtunnels (DNW) in Marknesse werd gehouden is Isoniq voor exceptionele inzet op het terrein van inclusief werkgeverschap beloond met de Participatiepenning 2019.

Dit jaar werd voor de vierde keer de Participatiepenning van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland  uitgereikt. Dat is de onderscheiding voor het maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijf dat zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden heeft in het kader van de Participatiewet en de banenafspraak. Meer banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.  Dat is het doel van de banenafspraak tussen de sociale partners en het kabinet. De ambitie is om in tien jaar 125.000 extra banen realiseren in Nederland. Dit waren de genomineerden in deze categorie: Isoniq uit Urk, Micronic uit Lelystad, Stoker Vogelaar uit Biddinghuizen, Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest, Philadelphia uit Zeewolde en Staatsbosbeheer uit Almere.

Jerzy Soetekouw:  Isoniq’s onbaatzuchtige instelling zal veel werkgevers aanspreken

De jury was unaniem over de winnaar van de Participatiepenning 2019. Winnaar Isoniq is een jong bedrijf dat inclusief werkgeverschap in het DNA heeft en is zeer actief met het helpen van mensen die het lastig hebben in het leven of op de arbeidsmarkt. Isoniq bestaat vier jaar en is al ruim drie jaar actief met inclusief werkgeverschap. Bij Isoniq is het gehele personeelsbestand toegewijd om mensen kansen te bieden en wordt er onbevooroordeeld en met respect in teams met elkaar samengewerkt. Bij de uitreiking in Marknesse prees RWF-voorzitter Jerzy Soetekouw de directeur van Isoniq Hein Coenen om de inzet en de vanzelfsprekendheid waarmee Isoniq mensen met een (arbeids)beperking te helpt.  Soetekouw: "Isoniq’s onbaatzuchtige instelling zal veel werkgevers aanspreken, ook MKB-werkgevers die nog niet tot inclusief werkgeverschap zijn overgegaan en door de voorbeeldige inzet van Isoniq geïnspireerd raken om zélf ook deze stap maken. Daarmee levert Isoniq een belangrijke bijdrage op weg naar een volledige inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland."

 

0  reacties

Cookie-instellingen