Werkgevers Lelystad Akkoord spreken over Vinden & Binden

15-03-2019 1231 keer bekeken 0 reacties

Op 14 maart organiseerde het Lelystad Akkoord een seminar met als thema “Vinden en Binden van gemotiveerde medewerkers”.

De arbeidsmarkt is krap, bedrijven dreigen in hun ontwikkeling te stagneren. Grote en maatschappelijk relevante transities zoals de energietransitie dreigen vast te lopen door tekorten. Werkgevers moeten vindingrijk zijn om nieuwe medewerkers aan te  trekken. Ongebruikelijke paden moeten bewandeld worden,  creatief omdenken  is geboden. Dat geldt ook voor het opbouwen van een duurzame relatie met de medewerkers, zodat ze zich voor langere tijd aan het bedrijf verbinden en zich committeren.

Over deze kwesties wisselenden honderd werkgevers van het Lelystad Akkoord van gedachten op het Vinden & Binden seminar dat op 14 maart in de nieuwe terminal van Lelystad Airport werd gehouden. De aftrap was voor Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Waarna er er onder leiding van Lelystad Akkoord programmamanager Irene Medema een paneldiscussie volgde. Hieraan werd deelgenomen door de Lelystadse ondernemers krijgt Ad Hermus (Marfo/Chef Martin) Aukje Reinders-van der Galiën (Raad van Bestuur Coloriet) en Eric Slingerland (District Manager Hajé hotels, restaurants & shops).

Het Lelystad Akkoord is een samenwerking van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Allen met als doel de inclusieve arbeidsmarkt te creëren. Daarin blijft niemand aan de kant staan en is er ruimte voor ieders talent. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans! Die kunnen we samen bieden. We willen de sociaaleconomische positie van Lelystad duurzaam verbeteren. 

 

0  reacties

Cookie-instellingen