Hoogleraar Henri de Groot op werkgeversconferentie Lelystad Akkoord

26-02-2019 2271 keer bekeken 0 reacties

Op 14 maart wordt in het kader van de "Dag van de 1000 Voorbeelden" - het een jaarlijks evenement waarin de voortgang van de landelijke Banenafspraak in beeld wordt gebracht - door het Lelystad Akkoord een werkgeversconferentie georganiseerd.

De werkgeversconferentie maakt op zijn beurt weer deel uit van het grote banenevenement "Vliegensvlug naar Werk!", dat die dag in de nieuwe terminal van Lelystad Airport wordt gehouden. Er worden 100 werkgevers en 1200 werkzoekenden verwacht.

Vinden en binden van gemotiveerde medewerkers

De werkgeversconferentie, die wordt georganiseerd door Lelystad Akkoord (de Lelystadse “vertaling” van de Banenafspraak), heeft als thema “Vinden en binden van gemotiveerde medewerkers”.

Na de aftrap door Irene Medema, campagnemanager Lelystad Akkoord, zal Henri de Groot, hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam vanuit aanvankelijk breed perspectief de Nederlandse en Flevolandse economie beschouwen om vervolgens op de arbeidsmarktsituatie in te gaan. 

Na deze lezing zal een panel met Lelystadse ondernemers ervaringen en opvattingen delen over hoe zij medewerkers vinden en binden in een krappe arbeidsmarkt.  
Het panel bestaat uit: 

  • Ad Hermus, Manager assemblage/algemene dienst Marfo/Chef Martin
  • Aukje Reinders-van der Galiën MBA, Raad van Bestuur Coloriet 
  • Eric Slingerland, Districtsmanager Hajé hotels, restaurants & shops

Andries Greiner, voorzitter Stuurgroep Lelystad Akkoord, sluit de bijeenkomst af met een terugblik, vertelt over de plannen van het Lelystad Akkoord en nodigt alle aanwezigen uit Vriend te worden. 

Alle Lelystadse werkgevers zijn op deze werkgeversconferentie welkom vanaf half 1. Op dat moment staat een lunch klaar in een ruimte met prachtig uitzicht over de nieuwe start- en landingsbaan. 

Aanmelden is gezien de toegangsprocedure noodzakelijk en kan tot 12 maart via info@lelystadakkoord.nl

Cookie-instellingen