Regionaal Werkbedrijf Flevoland vergadert op locatie

14-02-2019 1711 keer bekeken 0 reacties

Regionaal Werkbedrijf Flevoland is een actiegericht samenwerkingsverband dat zich ten doel stelt een positieve bijdrage te leveren aan het versterken van de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland.

Daarom wil het bestuurlijk overleg van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland graag vergaderen op de locaties waar ze zich voor inzet.

Tijdens het bestuurlijk overleg (BO) van 6 februari jl. was het gezelschap te gast bij Bangma Verpakking aan de Cellebroederspoort in Dronten. Het bedrijf, dat hier anderhalf jaar geleden een nieuw pand betrok, werkt dagelijks aan inclusieve arbeidsmarkt. Bij Bangma werd het BO hartelijk ontvangen door algemeen directeur Rijk van Korlaar en bedrijfsleider Ron Rijneveld. Beide gepassioneerde ondernemers hebben hun focus op hun kwaliteitsproduct maar wel in volle overgave gericht op inclusief werkgeverschap.

Gemotiveerde werknemers 

Irene Korting wethouder economie van de gemeente Dronten opende deze vergadering op locatie door de gastheren van Bangma Verpakking te introduceren en hen het woord te geven. Rijk van Korlaar, schetste op hoofdlijnen de producten die zijn bedrijf verzorgt voor de verschillende marktsegmenten.  Het BO luisterde geboeid naar het ondernemersverhaal waarin het draaide om het bieden van de maximale beleving aan de consument. In zijn betoog benadrukte Korlaar dat het soms lastig is om aan personeel te komen. Alleen al om die reden investeert het bedrijf veel in vak- en andere opleidingen. Vervolgens vertelde Ron Rijneveld, bedrijfsleider bij Bangma over zijn jarenlange ervaring met de begeleiding van de Wajong-doelgroep. Hij schetste op betrokken wijze wat er nodig is om deze doelgroep zelfvertrouwen te laten krijgen en wat je daar als werkgever voor terugkrijgt: gemotiveerde werknemers!  Vervolgens stond er een rondleiding door de productiehal op het programma, waar zo’n zeventien Wajongers werken.

 

Cookie-instellingen