Drukbezochte informatie- en oriëntatiebijeenkomst Zorg

10-02-2019 2321 keer bekeken 0 reacties

​​​​​​​Op 7 februari heeft John van den Heuvel, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Lelystad, de informatie- en oriëntatiebijeenkomst over werken in de zorgsector geopend in het gemeentehuis.

Tijdens een middagvullend programma kregen 112 geïnteresseerden de gelegenheid om direct in contact te komen met zo’n 20 werkgevers uit de zorgsector, openstaande vacatures en opleidingstrajecten.

Vraag en aanbod omarmen elkaar

UWV, WerkgeversServicepunt Flevoland, Zowelwerk en de gemeente Lelystad hebben het initiatief genomen om ex-medewerkers die hun baan hebben verloren vanwege het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen te faciliteren in hun zoektocht naar een nieuwe baan. ‘Op 25 november 2018 hebben wij, het college, en vele bewoners van Lelystad, het ziekenhuis omarmt. En dat doen we ook weer op deze bijeenkomst’, aldus de wethouder. De bijeenkomst was een belangrijk initiatief voor al het zorgpersoneel en medewerkers die werkzaam waren in ondersteunende functies. De wethouder prees het enthousiasme van de organisatoren en de regionale werkgevers die door hun gezamenlijke inzet in korte tijd vraag en aanbod bij elkaar hebben gebracht.

Professionals behouden

Zowelwerk, de regionale werkgeversorganisatie voor zorg en welzijn in Flevoland, streeft er samen met zijn partners naar om professionals zoveel mogelijk te behouden voor de sector zorg en welzijn in Flevoland. Werkgevers gaven na de bijeenkomst aan dat zij veel geschikte potentiële collega’s hebben gesproken. Bezoekers waren blij met de gelegenheid om zichzelf weer op de kaart te mogen zetten bij een variatie aan werkgevers. ‘Deze positieve reacties van bezoekers en werkgevers bewijzen dat we de verwachtingen hebben waargemaakt’, vertelde Peter de Vreede, directeur Zowelwerk.

Volgende bijeenkomst

In de sector zorg en welzijn in Flevoland ziet UWV sinds december 2018 een toename van 172 WW-uitkeringen. Dit houdt volgens UWV direct verband met het faillissement van MC Ijsselmeerziekenhuizen. Daarom sluit UWV als organisator aan bij het banenevenement ‘vliegensvlugnaarwerk’ dat het Werkbedrijf Lelystad en Flevoland Werkt! organiseren in de nieuwe terminal van Lelystad Airport. Op donderdag 14 maart zijn 100 werkgevers uit alle sectoren met hun vacatures aanwezig. Onder hen ook weer veel werkgevers uit de regionale zorgsector

 

0  reacties

Cookie-instellingen