Gemeente Almere neemt stokje banenestafette over

28-11-2018 2786 keer bekeken 0 reacties

Op 13 december organiseert de gemeente Almere samen met UWV een banenmarkt in het kader van de banenestafette van Flevoland Werkt! Het estafettestokje werd onlangs door de Almeerse wethouder Jerzy Soetekouw overgenomen van zijn Lelystadse collega Janneke Sparreboom.

De banenmarkt wordt op 13 december gehouden in het Van der Valk Hotel in Almere. De markt is speciaal gericht op werkzoekenden uit de Banenafspraak. De opzet is erop gericht om zoveel mogelijk matches te realiseren. Er hebben zich zestien bedrijven aangemeld met vacatures. Zij presenteren zich op 13 december aan zo's zestig werkzoekenden, die door de gemeente Almere en UWV zijn geselecteerd en goed worden voorbereid. De ervaring leert dat deze methode tot hele goede resultaten leidt.  

De banenestafette is in september 2017 in Lelystad van start gegaan met een groot regionaal banenevent. Daarna is het estafettestokje overgenomen door gemeenten Almere, Noordoospolder/Urk, Dronten en Lelystad. Nu is de estafette weer in Almere aangekomen. In 2019 trapt Werkbedrijf Lelystad de estafette af en zal het de uitdaging aangaan om een nóg beter resultaat te behalen dan eerder in oktober, toen maar liefst 160 matches in enkele uren werden gerealiseerd. Zie Lelystadse banenmarkt levert 160 matches op  

Cookie-instellingen