Drukbezochte banenmarkt Almere

13-11-2018 4892 keer bekeken 0 reacties

De banenmarkt die UWV in samenwerking met de gemeente Almere op vrijdag 9 november organiseerde is een groot succes geworden.

De drukbezochte markt werd in de Burgerzaal van het stadhuis van Almere  gehouden. Daar waren zevenentwintig werkgevers uit Almere en omgeving aanwezig om kennis te maken met 170  werkzoekenden. Het motto was ‘Op zoek naar nieuw werkgeluk’, de focus lag op administratief personeel.

“We hadden bewust gekozen voor de groep werkzoekenden in de administratieve sector”, zegt Deborah Koogje, manager Werkzoekenden Dienstverlening van UWV in Flevoland. “We zien de werkloosheid dalen en gelijktijdig een groep werkzoekenden die moeilijk een baan kan vinden. Aan de andere kant zien we juist werkgevers die vacatures open hebben staan.”  Voor UWV was deze mismatch aanleiding om samen met de gemeente Almere een banenmarkt te organiseren. Koogje: “We kozen ervoor om deze banenmarkt speciaal te organiseren voor werkzoekenden met een administratieve achtergrond, juist omdat deze groep door automatisering in de knel raakt.”

Unieke aanpak

Het unieke aan dit evenement was dat er gericht gezocht is naar geschikte kandidaten die ter voorbereiding werden klaargestoomd voor de dag. Dat hield in dat ze intensief werden gescreend, waar nodig hun cv werd geactualiseerd en dat ze deelnamen aan de workshop “Nieuw Werkgeluk” waarin de arbeidsmarkt werd besproken. Tijdens de screening is aan de werkzoekenden gevraagd welke functies en/of branches hen interessant leek om naar over te stappen. Aan de hand van deze inventarisatie is bepaald welke werkgevers voor het evenement moesten worden benaderd. “Op die manier hebben wij gezocht naar een juiste personen om tot succesvolle matches te komen”, zegt Koogje. “En met succes: vanaf het eerste moment hebben werkzoekenden met het cv in de aanslag werkgevers benaderd. Door de werkgevers is dit enthousiasme beloond met vele vervolgafspraken!”

0  reacties

Cookie-instellingen