Isoniq winnaar Urker participatieprijs

02-11-2018 2245 keer bekeken 0 reacties

Op de najaarsvergadering (25 oktober 2018) van de BKU is de Participatieprijs van de gemeente Urk voor 2018 uitgereikt aan Isoniq. “Iets wat we op Urk heel normaal vinden, maar waar we jaar toch graag wat aandacht aan willen geven”, aldus wethouder Freek Brouwer.

Isoniq is een bedrijf dat werknemers met speciale talenten een kans geeft binnen haar bedrijf. Isoniq is een werkgever met de juiste motivatie. Zij willen werknemers met de Indicatie Banenafspraak een reguliere arbeidsplek bieden en deze werknemer mee laten doen, zelfvertrouwen geven en zelfs mogelijkheden tot ontwikkeling. Isoniq vind haar personeelsbeleid niet een prijs waardig, omdat zij het normaal vinden om ook deze werknemers een kans te geven. Dit maakt Isoniq een waardevol bedrijf voor de gemeente Urk. Isoniq is een bedrijf met karakter.

In een reactie liet Isoniq weten dat zij vindt dat mensen met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt een kans horen te krijgen op een baan binnen het bedrijfsleven. Isoniq pleit ervoor dat deze insteek bij meer bedrijven gaat leven. Het bedrijf is dus ook een voorstander van de promotie vanuit de gemeente om de bewustwording bij de bedrijven te vergroten om hier iets mee te gaan doen. Het uitreiken van een participatieprijs past daarin, vandaar dat Isoniq hier graag aan meewerkt. 

De prijs is dit jaar voor de eerste keer uitgereikt, maar de wethouder heeft besloten dit vanaf nu jaarlijks te gaan doen om zodoende werkgevers in het zonnetje zetten die zich dat jaar bijzonder hebben ingezet voor de doelgroep. Het slagen van de banenafspraak is afhankelijk van deze werkgevers. De prijs bestaat uit een beeldje dat de gemeente Urk speciaal voor dit soort gelegenheden heeft laten maken.

0  reacties

Cookie-instellingen