Samenwerken en samen een vuist maken, dát maakt het verschil

31-10-2018 2833 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 31 oktober presenteerde UWV de meest recente cijfers over de arbeidsmarktregio Flevoland. Op de drukbezochte bijeenkomst zei Flevoland Werkt! voorzitter Jerzy Soutekouw dat samenwerking en samen een vuist maken het verschil kan maken om mensen uit de banenafspraak aan werk te helpen.

De jaarlijkse uitgave van Regio in Beeld - de stand van de  arbeidsmarktregio - die dit keer bij het  Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) in Lelystad werd gepresenteerd, is voor het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF)/Flevoland Werkt! een belangrijke bron van informatie.   Dt jaar levert de stand zaken informatie op voor de Strategische Onderwijs- en Arbeidsmarktagenda, zei Jerzy Soutekouw: "Het bevat immers informatie over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, die ons helpt bij het bepalen van de juiste prioriteiten." Uit de UWV-cijfers blijkt dat er ook in Flevoland in de sectoren ICT, zorg, techniek en logistiek krapte op de arbeidsmarkt bestaat. Soutekouw: "Onze inzet is erop gericht om de krapte op de arbeidsmarkt te gebruiken om in elk geval nog meer kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Immers Iedereen doet mee in Flevoland!"

  (Tekst gaat verder onder onderdstaande video)

Katalysator

Flevoland Werkt! legt de focus op het gezamenlijk werken aan projecten en het delen van kennis, ervaring en resultaten, om zodoende maximaal te profiteren van het regionale platform als katalysator beklemtoonde Soutekouw.  Tot en met het tweede kwartaal van 2018 hebben de werkgevers in de arbeidsmarktregio Flevoland ruim 780 extra banen gecreëerd voor de doelgroep banenafspraak. Vanwege dit succes is er besloten de focus van het RWF te verbreden naar alle mensen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden en/of behouden van werk.

Vier doelen

Daarbij wil Flevoland Werkt! een viertal doelen realiseren die te zamen moeten leiden tot het bereiken van  een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen naar vermogen mee kan doen.  De doelen die Flevoland Werkt! wil realiseren zijn:

  • Voldoende beschikbaarheid van personeel; nu en in de toekomst 
  • Iedereen doet mee; werken aan een inclusieve arbeidsmarkt 
  • Het bevorderen van een Leven Lang Ontwikkelen
  • Flevoland positioneren als een krachtige woon- en werkregio!

"We doen dat voor de inwoners van onze provincie", zei Soutekouw "en voor de werkgevers die op zoek zijn naar geschikte werknemers. Om de brede ambitie van een inclusieve arbeidsmarkt vanuit alle betrokken sectoren invulling te kunnen geven, hebben we dit jaar het onderwijs als netwerkpartner aan ons platform toe gevoegd."

Samen komen we heel eind

"Binnen Flevoland Werkt! zijn we met elkaar in gesprek om met elkaar structurele oplossingen te vinden. Geen van de partners heeft daarbij de integrale, alomvattende ‘oplossing’ maar sámen komen we een heel eind. Vandaar dat we op dit moment werken aan de dynamische projectenagenda voor integrale Onderwijs- en Arbeidsmarkt.  Als we samenwerken en een vuist maken, dán kunnen we het verschil maken", aldus Soutekouw.  

0  reacties

Cookie-instellingen