Banenevent Dronten krijgt een dikke Acht

14-06-2018 613 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 14 juni organiseerde de gemeente Dronten in samenwerking met gemeente Kampen, Noordoostpolder, UWV en IMpact  het Banenevent Dronten: een banenevent gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het event was met ruim 100 werkzoekenden en 27 werkgevers een groot succes. Beiden gaven het event een ruime acht. Wethouder Irene Korting trapte het event af. Wethouder Korting: “Ik daag vandaag alle werkzoekenden uit om te laten zien wat ze in huis hebben en ik daag de werkgevers uit om voorbij de eerste indruk echt naar de mens te kijken.”

Complimenten
De verschillende workshops tijdens het event waren druk bezocht. Een bezoeker: “Complimenten voor de workshops, heel origineel. En ik mag maandag op tweede gesprek bij een bedrijf. Dank jullie wel dat jullie een 55+’er deze kans hebben gegund.”
    
Veel werkgevers hebben op het event een vervolg ingepland met meerdere kandidaten. Een werkgever gaf aan: “Het event was voor ons heel vruchtbaar, wij hebben met 7 kandidaten een vervolggesprek aankomende week.” Ook de aanwezige cv-coaches, profielfotograaf en de tafel met beroepskeuzetesten werden doorlopend bezocht. 
    
Verbinding
Tijden het event werden drie prijzen verloot voor bezoekers die zichzelf het meest origineel presenteerden. Wethouder van Bergen mocht de prijzen aan de winnaars uitreiken. Wethouder Van Bergen: “Het is belangrijk dat werkgevers en werkzoekenden elkaar weten te vinden om tot goede en duurzame matches te komen. Dit event biedt hier de gelegenheid voor. Ik vind de opkomst van zowel werkgevers als werkzoekenden geweldig. Ik hoop dat jullie vandaag met elkaar de verbinding hebben kunnen maken!”
    
Dronten is de vierde op rij die een banenevent organiseert voor werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio Flevoland. Wethouder Van Bergen geeft binnenkort het stokje door aan de gemeente Lelystad.

0  reacties

Cookie-instellingen