Flevolandse werkgevers bezoeken penitentiaire inrichting (PI) Lelystad

31-10-2018 2192 keer bekeken 0 reacties

Vorige week hebben zo’n zeventig Flevolandse werkgevers en belangstellenden een bezoek gebracht aan de penitentiaire inrichting Lelystad. In samenwerking met VNO-NCW Flevoland, de Flevolandse bedrijfskringen en Flevolandwerkt! bood de PI Lelystad het gezelschap een kijkje in de keuken.

De nadruk lag daarbij op de rol van de gevangenis om gedetineerden te helpen bij hun re-integratie in de maatschappij.

Regulier werk voor gedetineerden
Ruut Bernsen, vestigingsdirecteur van de PI, benadrukte het belang van een succesvolle re-integratie van gedetineerden. Gedetineerden zijn immers medeburgers die na hun hechtenis weer moeten participeren in de maatschappij. Een goede maatschappelijke aansluiting en het hebben van werk na detentie zijn belangrijke voorwaarden voor het slagen van de re-integratie van ex-gedetineerden. “Vandaar dat wij de relaties met de buitenwereld en dan met name met werkgevers in Flevoland willen versterken”, zei Bernsen. Hij gaf aan dat de gevangenis werkopdrachten wil verwerven en reguliere banen zoekt bij ondernemingen en organisaties. ”We moeten het samen doen en daar hebben we iedereen bij nodig”, was zijn appèl aan de werkgevers.

Meedraaien in maatschappij
Jellard Koers, bestuurslid VNO-NCW Flevoland zei: ”De vraag naar vakmensen op de arbeidsmarkt blijft groot en we hebben gezien dat de PI goede interne opleidingen heeft voor metaalbewerkers en schilders. Het bedrijfsleven heeft een verantwoordelijkheid om gedetineerden kansen en werk te bieden, zodat zij na hun hechtenis normaal in de maatschappij mee kunnen draaien.”

De belangstelling voor het bedrijfsbezoek aan de PI was groot en was flink overtekend. Om die reden heeft de PI aangekondigd om volgend jaar wederom een bedrijfsbezoek te organiseren.   

Cookie-instellingen