Lelystad neemt estafettestokje banenmarkt over - Banenmarkt op 11 oktober bij Werkbedrijf Lelystad

21-09-2018 3703 keer bekeken 0 reacties

De Flevoland Werkt! Banenestafette van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) krijgt een vervolg in Lelystad. Wethouder John van den Heuvel nam het estafettestokje van wethouder Peter van Bergen van Dronten over.  De Banenmarkt wordt op 11 oktober bij  Werkbedrijf Lelystad gehouden.

Voor iedereen in Lelystad die werk zoekt

De estafette is vorig jaar september door het RWF afgetrapt. Dat gebeurde met een groots opgezet regionaal evenement in Lelystad. Vervolgens ging de estafette naar respectievelijk de gemeenten Almere, Noordoostpolder/Urk en Dronten - om een jaar later weer terug te keren in Lelystad. Dit keer geen regionaal evenement, maar een banenmarkt gericht op werkzoekenden in de gemeente Lelystad.  In eerste instantie is de banenmarkt bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen: “Maar iedereen in Lelystad die werk zoekt is welkom”, zegt wethouder John van den Heuvel, die Werk en Inkomen in zijn portefeuille heeft. 

Dertig werkgevers

De organisatie van de Banenmarkt is in handen van Werkbedrijf Lelystad en UWV. Zij hebben het bedrijfsleven in Lelystad de afgelopen weken voor deelname benaderd. Onno Vermooten, directeur van Werkbedrijf Lelystad is verheugd met de respons: “We hebben nu al dertig werkgevers die zich hebben aangemeld voor deelname”, zegt hij. “Bij elkaar hebben zij zo’n 150 vacatures. Ik hoop dat op 11 oktober de matchgesprekken succesvol zijn en alle vacatures ingevuld zullen worden!”

De Banenmarkt vindt plaats in het gebouw van het Werkbedrijf/Concern voor Werk aan de Vaartweg 67 op het industrieterrein Noordersluis in Lelystad. Aanvang is 10.00 uur. De Banenmarkt duurt tot 12.00 uur. Meer info op www.werkbedrijflelystad.nl

Foto: Wethouder John van den Heuvel (links) nam het estafettestokje over van Peter van Bergen, wethouder van Dronten. 

0  reacties

Cookie-instellingen