Micronic Beste Leerwerkbedrijf 2017 van Lelystad

09-05-2018 4870 keer bekeken 0 reacties

Micronic uit Lelystad is het Beste Leerbedrijf 2017 geworden. De leerwerkverkiezing is georganiseerd door het Lelystad Akkoord dat zich in samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid inzet voor de inclusieve arbeidsmarkt.

Maandagmiddag 7 mei werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing 2017 bekend gemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf 2017 werd Micronic. Senna van Peperzeel, HR manager bij Micronic, nam vol trots de prijs in ontvangst van voorzitter Andries Greiner en wethouder John van den Heuvel. De verkiezing werd gehouden bij Werkbedrijf Lelystad. De twee andere genomineerden waren   Holland Composites en Jamin Lelystad.

Foto: Vlnr: Senna van Peperzeel (Micronic), Ronald van Hattem (Werkbedrijf Lelystad) en Nazima Akbar Khan (Micronic).

De jury bestond uit wethouder John van den Heuvel, Rob van Reijswoud en Andries Greiner. Juryvoorzitter Andries Greiner vertelde dat hij eens gelet heeft op het personeelsbeleid van bedrijven tijdens en na de economische crisis. Dan valt op dat er toch steeds bedrijven zijn die bereid zijn kansen te geven aan mensen die nog een wat grotere ontwikkelingsweg hebben te gaan dan gewoonlijk. Vervolgens beschreef hij de top 3 van genomineerde bedrijven. Bij Holland Composites, gespecialiseerd in geavanceerde composiet constructies, kijkt men bij sollicitaties niet zo zeer naar opleiding en achtergrond, maar vooral naar motivatie en potentie. Jamin Lelystad vindt het vooral belangrijk dat aankomende medewerkers hun werkomgeving als plezierig ervaren en vandaaruit hen uitnodigend leren omgaan met klanten. Bij Micronic, producent van o.a. fijnmechanische apparatuur, wordt succesvol gewerkt met proefplaatsingen en kunnen nieuwe medewerkers van alle achtergronden en niveaus starten in een basisfunctie.

Met de Leerwerkverkiezing benadrukt het Lelystad Akkoord hoe belangrijk praktijkervaring is in de combinatie van werken en leren. Het opdoen ervan is echter alleen mogelijk door de inzet van Leerwerkbedrijven. De verkiezing is  een stimulans voor  bedrijven  zich  aan te melden als leerwerkbedrijf.

De drie genomineerden, vlnr eerste rij Holland Composite, Micronic en Jamin. Daarachter vlnr: wethouder John van den Heuvel, juryvoorzitter Andries Greiner en Leystad Akkoord campagneleider Irene Medema.

Leven lang leren

Key note spreker op de feestelijke bijeenkomst was rasondernemer Buck Jüch, onder meer voormalig directeur van de Fair Groep. In een verhelderende en inspirerende uiteenzetting sprak hij over het functioneren van de arbeidsmarkt, nu en vooral in de toekomst. Daarbij gaat het volgens Jüch vooral om preventie van uitval.  Hij doet  een oproep aan werknemers en werkgevers om zich gezamenlijk in te zetten voor een “leven lang leren”.

Continue ontwikkeling van medewerkers is cruciaal voor de duurzame inzetbaarheid van  medewerkers. Het vergroot het ontwikkelvermogen van een organisatie en vermindert direct de kosten. Medewerkers zelf moeten hun verantwoordelijkheid pakken, benadrukte Jüch, terwijl de werkgever een stimulerende, faciliterende en veilige omgeving moet creëren.

Netwerk van 200 werkgevers

Wethouder Van den Heuvel benadrukte met klem dat al veel bedrijven actief zijn in Lelystad. Het Lelystad Akkoord is een netwerk van ongeveer 200 werkgevers met hart voor talentontwikkeling, ook van hen die nog op een afstand van de arbeidsmarkt staan.  Hij geeft aan dit ook de komende jaren een belangrijk onderwerp te vinden voor de Lelystadse gemeentelijke agenda.

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen