Omroep Flevoland start 'Week van de Arbeidsparticipatie'

30-04-2018 1442 keer bekeken 0 reacties

Deze week zendt Omroep Flevoland een serie van vijf reportages uit met voorbeelden van Banenafspraak-plaatsingen bij werkgevers in Flevoland. Iedere dag van 30 april t/m 4 mei op 17.00 uur wordt er een reportage in het programma 'Dit is Flevoland' vertoond.

In de week van 30 april t/m 4 mei zendt Omroep Flevoland in samenwerking met Flevoland Werkt! een serie van vijf korte documentaires over de Banenafspraak in Flevoland. In nauwe samenspraak met UWV, Werkbedrijf Lelystad, WerkCorporatie, De Werkplek en het Werkgevers Serviceteam Flevoland, zijn er vijf bedrijven en instellingen geselecteerd voor een portret van werkgever en werknemer. Het gaat om Codenz (Dronten), Yanmar (Almere), Hajé (Lelystad), Multiscan (Urk) en Tulpenboerderij Den Boer (Rutten).

Iedere werkdag tot en met 4 mei zal om 17.00 uur in het programma ‘Dit is Flevoland’ een reportage worden vertoond, die vervolgens in een carrousel ieder half uur worden herhaald. Op vrijdag 4 mei geeft bovendien Froukje de Jonge, voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF), in de studio en terugblik en wordt zij geïnterviewd over de voortgang van de Banenafspraak in Flevoland. Daarnaast zullen  FNV-bestuurder Maaike Zorgman en jobcoach Jeanette Kolk eveneens worden geïnterviewd. Dat zal op respectievelijk dinsdag en woensdag het geval zijn.  

Deze ‘Week van de arbeidsparticipatie’ is een initiatief van Flevoland Werkt! om in samenwerking met Omroep Flevoland een reeks voorbeelden van plaatsingen bij uiteenlopende werkgevers in documentaire vorm in beeld te brengen. Het is de bedoeling dat de vijf voorbeelden op hun beurt verwerkt worden tot één product dat breed ingezet kan worden bij de promotie van de Banenafspraak richting werkgevers in Flevoland.

De vijf documentaires zijn vervaardigd door programmamaker Gerard van Ommen, die in Flevoland bekend staat als de verslaggever van het populaire Tv-programma Struinen. Hij liet weten met veel plezier gewerkt te hebben aan de portretten ‘Dit zijn de fijnste producties die je kunt doen’ vertelde hij deze week aan Cees Steijger (communicatie Flevoland Werkt!), die het project heeft geïnitieerd en begeleid. Te zijner tijd zullen de documentaires ook via de website van Flevoland Werkt! te zien zijn. 

Stephan van Iperen, RWF-netwerkmanager zegt: "Dit project is weer een goed voorbeeld van de uitstekende samenwerking van alle bij Flevoland Werkt! betrokken partijen. Dankzij hun inzet kunnen we trots zijn weer een belangrijke stap voorwaarts in ons gezamenlijke streven om de Banenafspraak doelstellingen in Flevoland te realiseren!"

0  reacties

Cookie-instellingen