​​​​​​​Flevoland Werkt! presenteert nieuw logo

22-04-2018 4392 keer bekeken 0 reacties

UWV Regiomanager Hannie van Loon, Flevoland Werkt!, netwerkmanager Stephan van Iperen en 2e-jaars MBO-student Media & Vormgeving Bonnie Docter hebben bij MBO College Almere het nieuwe logo van Flevoland Werkt! gepresenteerd.

 

Om de doelen voortvloeiend uit de banenafspraak te realiseren, hebben de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk, de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland, de vakbonden FNV en CNV en uitkeringsinstantie UWV de handen ineengeslagen in het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ werkt het RWF aan de inclusieve arbeidsmarkt.  Daarbij schenkt Flevoland Werkt! niet alleen aandacht aan de doelgroep uit de banenafspraak, maar ook aan andere doelgroepen die ondersteuning kunnen gebruiken bij het betreden van de arbeidsmarkt. Het nieuwe logo moet de herkenbaarheid van Flevoland Werkt! in Flevoland gaan vergroten.

 

Vlnr: Bonnie Docter en Hannie van Loon.

Er zit beweging in

Het logo is een ontwerp van Bonnie Docter 2e-jaars student Media & Vormgeving aan het MBO College Almere. Zij deed samen met enkele medestudenten mee aan een project voor een nieuw logo voor Flevoland Werkt! Uit de ingezonden ontwerpen koos het RWF voor het ontwerp van Bonnie. UWV Regiomanager Hannie van Loon, die namens het RWF-bestuur bij de lancering aanwezig was, sprak lovende woorden over het ontwerp: “Het is een fraai logo geworden dat van deze tijd is. Het is duidelijk, open en het is ‘fluïde’: er zit beweging in wat een uitstekende uitgangspositie biedt voor de nieuwe huisstijl van Flevoland Werkt!”

 

Samenhang en samenwerking

Vormgeefster Bonnie Docter is erg tevreden over haar creatie: “Het was een inspirerende opdracht. Ik wilde in ieder geval een ontwerp waarin duidelijk samenwerking tot uitdrukking zou komen. Inspiratie kwam van het Chinese yin-yang, dat de kaders biedt voor evenwicht en harmonie. In het logo zie ik geborgenheid, samenhang en samenwerking. Ik heb daar veel ideeën over en blijf graag betrokken bij het verwerken van het logo in de huisstijl van Flevoland Werkt!”

Vlnr: Daniëlla Krijger (Communicatiemanager MBO College Almere); Frank Maas (Opleidingsmanager MBO College Almere); Bonnie Docter (student MBO College Almere); Hannie van Loon (Regiomanager UWV) en Stephan van Iperen (Netwerkmanager RWF).

 

RWF-netwerkmanager Stephan van Iperen zei: “Het nieuwe logo staat krachtig symbool voor verbinding tussen de samenwerkende partijen die werken aan de inclusieve arbeidsmarkt. In samenspraak met het onderwijs is recentelijk besloten het RWF uit te breiden met onderwijspartijen, waaronder de mbo’s in Flevoland. Dit project met studenten van MBO College Almere is dan ook een zeer goed voorbeeld van een geslaagd leer/werkervaringsproject uitgevoerd bij het RWF.”

Het onderwijs en de samenwerkende partijen in het RWF hebben elkaar veel te bieden, zei Van Iperen. Hij benadrukte: “Er zijn vele andere terreinen waarop het onderwijs en RWF nauw kunnen samenwerken en bredere arbeidsmarktvraagstukken kunnen aanpakken en oplossen.”

0  reacties

Cookie-instellingen