De WerkCorporatie bemiddelt inwoners die minder makkelijk op eigen kracht een baan vinden. En dat lukt, dankzij ruim 300 Buitengewone Werkgevers. Buitengewone Werkgevers zetten hun deuren open voor wie het lastig vindt zelf een baan te vinden. Zij investeren in de begeleiding, nemen kandidaten op in hun bedrijf en vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Zij bieden een werkervaringsplaats, creëren een baan of stellen op andere manier hun bedrijf open. 

Binnen de WerkCoporatie hebben we een kandidatenteam. een werkgeversteam en een jobcoach. In het Werkgeversteam zitten 4 mensen. Wij zijn de contactpersonen voor de werkgevers om hen op alle manieren te helpen om een goede werknemer te vinden en te behouden. Ook gaan we met hen in gesprek over onze kandidaten waarbij we samen kijken hoe werk passend kan worden gemaakt opdat zowel de werkgever als de kandidaat een win-winsituatie ervaren. Dit betekent dat we trainingen geven aan kandidaten over hoe je solliciteert en we bedrijfsbezoeken organiseren. De expertise van de het Werkgeversteam van de WerkCoporatie ligt vooral in het kennen van de kandidaten en het kennen van de werkgevers, Hierdoor lukt het matchen goed. We begeleiden werkgevers waar nodig en zij kunnen altijd op de WerkCorporatie terugvallen indien nodig. Daarnaast zijn we goed op de hoogte van de Wet- en regelgeving rond de participatiwet en de banenafspraak. We hebben mensen in ons team die op hoogte zijn van
•    Open Hiring en de BIA. 
•    SROI
•    Asielzoekers en statushouders
•    Banenafspraak
•    Oekraieners
•    Jongeren

Doordat er veel contact met werkgevers is, weten we wat er speelt en spelen we daar op in met bijeenkomsten en voorlichtingen.

De WerkCorporatie is partner van WSP Flevoland. Binnen het WSP stemmen gemeenten/uitvoeringsinstellingen – zoals de WerkCorporatie – en UWV de werkgeversdienstverlening op elkaar af. Zo hebben werkgevers één aanspreekpunt en kunnen we nog meer vacatures vervullen. Voor de WerkCorporatie betekent het dat we nauw samenwerken met andere gemeenten, UWV, het leerwerkloket, de scholen in de buurt en jobcoachorganisaties. 

Terug naar de regionale kaart ➡

 

Cookie-instellingen