Bijeenkomst interculturele communicatie op de werkvloer

19-02-2024 34 keer bekeken

Begin

07-03-2024 om 16:00

Einde

07-03-2024 om 18:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Firda Emmeloord

De WerkCorporatie houdt op donderdag 7 maart voor alle werkgevers in Noordoostpolder een bijeenkomst over interculturele communicatie op de werkvloer. Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemers informatie en handvatten over het omgaan met verschillende culturele achtergronden in het bedrijf.

Ook krijgen ondernemers een toelichting op het maken van een skillsgerichte vacature, wat kan helpen bij het vinden van meer divers personeel. De bijeenkomst vindt plaats bij Firda in Emmeloord en start om 16.00 uur.

Steeds meer bedrijven in Noordoostpolder werken met medewerkers uit verschillende landen. Elke cultuur brengt eigen waarden en aannames mee. Het is goed daar bewust van te zijn en te weten hoe je daarmee om kunt gaan. Hoe meer inzicht in elkaars normen en waarden, hoe beter een ondernemer in staat is diversiteit optimaal te benutten. Welke kansen biedt dat? En waar moet je rekening mee houden? Said aid El Amraoui - werkzaam bij Statushouders Nederland en zeer ervaren trainer - verzorgt dit deel van de bijeenkomst.

Ook krijgen deelnemers inzicht in skillsgerichte vacatures. Door op een andere manier een vacature op te stellen, biedt een bedrijf meer mogelijkheden om te reageren en kunnen ondernemers beter gebruik maken van diversiteit. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt biedt dat kansen. Martina Nout van het RMT (Regionaal Mobilteitsteam) is specialist op het gebied van skills en neemt de deelnemers mee bij het omdenken in vaardigheden en teksten.

De bijeenkomst is een initiatief van de WerkCorporatie. De WerkCorporatie bemiddelt kandidaten naar werk die begeleiding krijgen vanuit de gemeente. De WerkCorporatie signaleert dat er steeds meer verschillende culturen op de werkvloer samen werken en dat ondernemers vragen hebben over de diversiteit.

De bijeenkomst is kosteloos voor ondernemers, HR-functionarissen en managers. Er is plek voor maximaal twee personen per bedrijf. Opgeven kan via administratie@werkcorporatie.nl onder vermelding van naam/namen en de bedrijfsnaam. Na aanmelding volgt de bevestiging met het programma.

Cookie-instellingen