Met deze regeling wil de provincie het voor meer mensen mogelijk maken om zich te blijven ontwikkelen in een veranderende arbeidsmarkt.
Door technologische ontwikkelingen verdwijnen sommige beroepen, terwijl er nieuwe functies ontstaan waarvoor andere vaardigheden nodig zijn. Om inwoners en bedrijven hierbij te ondersteunen, stelt de provincie een scholingsbudget beschikbaar van maximaal € 2.000 per persoon.
Ondersteuning voor zowel werknemers als werkgevers
Wie als werkende of werkzoekende wil investeren in vakgerichte scholing, kan terecht bij het werkcentrum in de eigen regio. Hier is niet alleen informatie over het fonds beschikbaar, maar ook advies over loopbaanstappen en leertrajecten.
Werkgevers die hun medewerkers willen laten bijscholen, kunnen een deel van de kosten vergoed krijgen. Voorwaarde is wel dat zij zelf ten minste 60% van de scholingskosten dragen. Voor advies over regelingen en ondersteuning kunnen zij aankloppen bij het MKB-schakelteam.
Samen werken aan een wendbare regio
Flevoland Leert is ontwikkeld in samenwerking met Metropoolregio Amsterdam en verschillende regionale partners. Door deze brede samenwerking sluit het aanbod van scholing beter aan op de behoefte van de arbeidsmarkt in de regio.
Met dit fonds zet Flevoland een concrete stap om mensen te helpen zich aan te passen aan de toekomst – met meer kansen op duurzaam werk én goed opgeleid personeel voor werkgevers.
Meer weten? Neem contact op met RMT Flevoland via het aanmeldformulier
Bron: Provincie Flevoland
Foto: © Feenstra Fotografie